Yritysten pikkujoulut ovat kiitos työntekijöille menneen vuoden työstä ja tilaisuus nauttia rennosta yhdessäolosta kiireisen arjen vastapainoksi. Pikkujoulukausi lähestyy kovaa vauhtia. Näillä vinkeillä järjestät onnistuneet pikkujoulujuhlat.

Pikkujoulut yhteishengen rakentajana

Yrityksen pikkujoulut tarjoavat työnantajalle mahdollisuuden kiittää työyhteisöä kuluneesta vuodesta. Samalla työporukka saa tilaisuuden viettää aikaa yhdessä iloisissa tunnelmissa. Työajan ulkopuolella vietetty aika lisää myös työpaikan sosiaalista pääomaa eli keskinäistä luottamusta ja yhteisöllisyyttä. Yhteisöllisyys vaikuttaa merkittävästi työhyvinvointiin ja -ilmapiiriin sekä sitä kautta myös tulokseen.

Työpaikan pikkujoulujen valmisteluihin panostamalla työnantaja voi osoittaa juhlien osallistujille, että heidän viihtymisensä on tärkeää ja heitä arvostetaan. Mitä asioita juhlan järjestäjän sitten tulisi ottaa huomioon? Seuraavaksi kerromme neljä vinkkiä onnistuneiden yrityspikkujoulujen järjestämiseen.

1. Parhaat puitteet työpaikan pikkujoulujuhlaan

Ensimmäinen askel yrityksen pikkujoulujen järjestämiseen on sopivan juhlapaikan etsiminen. Perinteisesti firman pikkujoulut on järjestetty yrityksen toimitiloissa, mutta sittemmin yleistynyt tapa on ollut varata juhlatila tai ravintola ja järjestää pikkujoulut hieman juhlavammassa ympäristössä.

Työpaikalla pidettävät juhlat voivat ajatuksena tuntua edullisimmalta vaihtoehdolta, mutta omien toimitilojen puitteet saattavat kuitenkin usein vaatia huomattavasti enemmän panostusta, kuin itsessään tyylikäs ja toimiva juhlatila.

Työpaikan pikkujoulujen tarkoituksena on unohtaa hetkeksi arjen kiireet. Työasiat on tietysti helpointa unohtaa, kun poistutaan myös fyysisesti työympäristöstä. Siksi juhlatilan vuokraaminen on erittäin varteenotettava vaihtoehto, kun etsitään sopivia puitteita firman pikkujouluille. Jotkut juhlatiloja vuokraavat yritykset myös auttavat mielellään juhlien järjestämisessä, jolloin pikkujouluista vastaava työryhmäkin voi paremmin keskittyä iloisesta juhlahumusta nauttimiseen, ilman järjestelyistä aiheutuvaa stressiä.

Juhlatiloja etsittäessä tulisi olla hyvissä ajoin liikenteessä, ja sopivaa paikkaa kannattaakin ryhtyä etsimään heti kesälomien jälkeen. Viikon viimeiset päivät ovat marras-joulukuussa usein täyteen buukattuja niin erilaisissa juhlatiloissa kuin ravintoloissakin. Juhlatilaa varattaessa voi hieman jo pohtia, millaista ohjelmaa pikkujouluihin halutaan. Tarvitaanko tilaa tanssilattialle vai riittääkö pienempi tila esimerkiksi stand-up-koomikon esiintymistä varten? Juhlatila on hyvä varata helppojen kulkuyhteyksien läheisyydestä tai huomioida kuljetusten järjestäminen.

Jos kuitenkin käy niin, että kaikki parhaat paikat on jo viety, voi juhlat järjestää myös työpaikalla. Silloin kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota tilojen koristeluun, juhlavan tunnelman luomiseen sekä laadukkaan cateringin etsimiseen. On myös hyvä kiinnittää huomiota työpaikan puitteisiin ja kalustukseen. Esimerkiksi ruokapöytien ja tuolien vuokraaminen voi olla tarpeen, jos työpaikalla ei ole omaa ruokalaa.

Jos juhlat omalla työpaikalla eivät tule kysymykseen ja olet liian myöhään liikenteessä juhlatilan varaamisen suhteen, on tietysti mahdollista siirtää pikkujoulut vähemmän ruuhkaiseen ajankohtaan, kuten tammikuulle.

2. Pikkujoulujen teemaa etsimässä

Kun sopiva juhlatila on löytynyt, on aika miettiä teemaa pikkujouluihin. Teeman valitseminen on kannattavaa monestakin syystä. Teema virittää vieraat jo etukäteen juhlatunnelmaan, kun pohditaan yhdessä kollegoiden kanssa pukukoodiin sopivia asusteita, ja teemajuhlat muistetaan vielä pitkään juhlien jälkeenkin. Juhlien järjestämisestä tulee monin verroin hauskempaa, kun voidaan yhdessä ideoida sopivaa teemaa ja juhlia sen ympärille.

Teemaa valittaessa on kuitenkin ehdottoman tärkeää ottaa huomioon juhlijat. Pienen ja tutun porukan kesken silmiinpistäväkin teema voi toimia. Useimmiten kannattaa kuitenkin pitäytyä hieman hillitymmässä teemassa, jotta kukaan vieraista ei tunne oloaan kiusaantuneeksi.

Teeman avulla voidaan luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta, mutta aiheen tulee kuitenkin olla sellainen, että juhliin on lupa saapua minimaalisellakin panostuksella. Teemana voi toimia esimerkiksi pelkkä väri, joka näkyy koristeluissa, kattauksessa, menussa, kutsussa ja pukukoodissa. Teeman ei tarvitse liittyä jouluun, mutta esimerkiksi “ugly christmas sweater” voi olla hauska pukukoodivaihtoehto tummalle puvulle ja pikkumustalle.

Teema kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin myös juhlapaikan henkilökunnalle, jotta se osataan huomioida esimerkiksi menun suunnittelussa. Juhlapaikasta kannattaa kysyä apua myös tunnelman luomiseen ja koristeluun.

3. Herkullinen menu takaa onnistuneet pikkujoulut

Yksi tärkeimmistä osa-alueista juhlien järjestämisessä on menun valitseminen. Paras ja vaivattomin vaihtoehto on jättää pikkujoulumenun rakentaminen ammattilaisen huoleksi.

Ravintolaillallinen mahdollistaa yleensä sen, että vieraat valitsevat menusta mieluisat annokset etukäteen, jotta ravintola osaa varata sopivan määrän raaka-aineita, ja jotta illallinen pystytään tarjoilemaan kaikille juhlijoilla samaan aikaan. Myös vieraiden erityisruokavalioista tulee kysyä kutsun yhteydessä.

Catering-palvelun käyttäminen työpaikan pikkujouluissa tarjoaa enemmän valinnanvapautta menun rakentamiseen. Kun tarjoilut tilataan cateringin kautta, voidaan menu räätälöidä juuri näihin juhliin sopiviksi. Jouluateria ei välttämättä ole paras vaihtoehto pikkujoulumenuksi, sillä perinteinen jouluruoka jakaa mielipiteitä ja sitä tarjoillaan useaan otteeseen muutenkin ennen jouluaattoa lounasravintoloissa ja työpaikkaruokaloissa.

Catering-yritys voi suunnitella menun vaikkapa teeman mukaiseksi. Jos teemana on esimerkiksi kotimaisuus, menukin on hyvä rakentaa kotimaisten raaka-aineiden ympärille.

4. Sopivasti pikkujoulu-ohjelmaa

Juhlapaikan, teeman ja ruoan lisäksi on hyvä suunnitella muutakin ohjelmaa kuin työantajan puheenvuoro. Hyvä pikkujouluohjelma viihdyttää vieraita ja luo yhteenkuuluvuutta. Ohjelmavaihtoehtoja on lukemattomia aina tanssiesityksistä ja Secret Santa -traditiosta improvisaatioteatteriin ja kokkikouluun. Stand-up-koomikko voi hauskuutta alaan liittyvillä vitseillä ja tietovisakilpailun voiton voi viedä työpaikan hiljaisinkin.

Tärkeintä ohjelman suunnittelussa on huomioida kohderyhmä. Kaikkia ei tietenkään voi aina miellyttää, mutta on hyvä miettiä ohjelmaa, joka osallistaa juhlijoita sopivassa määrin. Osallistava ohjelmanumero vahvistaa tiimihenkeä ja toimii tunnelmaa vapauttavana tekijänä. Osallistavassakin ohjelmassa on hyvä ottaa huomioon erilaiset persoonat, jotta kaikilla on hauskaa.

Suunnitellun ohjelman lisäksi on tärkeää jättää tilaa myös rennolle yhdessäololle ja vapaalle jutustelulle. Yrityksen pikkujoulut ovat oiva tilaisuus tutustua myös tuntemattomampiin työkavereihin esimerkiksi toisilta osastoilta ja verkostoitua talon sisällä. Tietysti on mukavaa myös vaihtaa kuulumisia läheisimpien työkavereiden kanssa.

Ohjelmaa suunniteltaessa kannattaa luoda runko koko pikkujoulujuhlien kululle ja miettiä, sopiiko ohjelmanumero parhaiten esimerkiksi ruokailun ajaksi tai vaikkapa jälkiruoan painikkeeksi. Vaihtoehtoisesti ohjelma voidaan myös järjestää esimerkiksi ennen ruokailua kokonaan toisessa paikassa. Escape Room tai hohtokeilaus ennen juhlatilaan tai ravintolaan siirtymistä ovat hyviä vaihtoehtoja nekin. Myös jatkopaikka ja kuljetukset kannattaa tottakai suunnitella etukäteen, jotta jatkoille siirtyminen onnistuu sujuvasti.

Nyt viimeistään on hyvä aika ryhtyä suunnittelemaan työpaikan pikkujouluja. Ota vinkit talteen ja järjestä työporukallesi ikimuistoiset juhlat. Keilaniemi Ravintolat auttaa sinua mielellään pikkujoulujen järjestämisessä. Tutustu juhlatila- ja catering-palveluihimme.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Jaa artikkeli somessa